Lär dig stå på händer del 1

Att stå på händer är kul men svårt. Här är tre bra förberedande övningar för dig som inte stått på händer tidigare. Men tänk på att det är en utmanande övning som ställer höga krav på både teknik och styrka så ha tålamod och ge inte upp, här krävs det träning, träning, träning!

 

1. Handstående med fötter på box

Sätt fötter eller knän på boxen och klättra in med händerna tills att du står i en lodrät linje med överkroppen, när du nått denna håll positionen så länge du orkar med bra hållning. För att komma i en bra position spänn magen, placera huvudet så att öronen är mellan armarna och ha blicken på golvet för bättre balans. När du står stabilt gör dig så lång som möjligt och jobba aktivt med att pressa golvet ifrån dig. Övningen blir lättare om du står på knä eftersom mer av kroppsvikten avlastas mot boxen.

 

2. Handstående på box med en fot

Fortsättning på föregående övning. När du känner att du behärskar att stå i bra position med fötterna på boxen lyft nu upp ett ben mot taket. Stå i en stabil startposition med fötterna på boxen, sträck på benet du ska lyfta, för det kontrollerat upp mot taket och håll några sekunder i toppläget, gör därefter samma sak med det andra benet. När man lyfter upp benet är det lätt att man börjar svanka med ryggen så tänk extra mycket på att spänna bålen.

 

3. Wall climb

Hitta en vägg och ställ dig i armhävningsposition med fötterna närmast väggen. Placera båda fötterna på väggen, känn att du har spänning i hela kroppen och aktivera axlarna genom att konstant pressa marken ifrån dig. När du känner dig stabil klättra kontrollerat in mot väggen genom att med små steg förflytta händerna. Gå så långt in mot väggen som du känner dig bekväm med, om du tappar spänningen i kroppen gå ner kontrollerat, vila och försök igen. Notera hur långt in mot väggen du kom och försök komma längre in allt eftersom, målet är att kunna stå fullt ut i ett handstående med händerna just intill väggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *